Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται να γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το επιτελείο του Α. Τσίπρα και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα επιδιώξει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα, καθώς τη θεωρούν «ιδιαίτερα ελκυστική» για τους ευρωπαίους πολίτες. Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την υποψηφιότητα, που θα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των αριστερών κομμάτων που θα στηρίξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδέκτης θετικών μηνυμάτων σχετικά με την υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει ήδη τον σχεδιασμό για την προβολή των θέσεων που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου προετοιμάζει το δικό του πολιτικό σχεδιασμό, με σειρά παρεμβάσεων κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Την Τρίτη θα βρεθεί στην Αθήνα η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο των προγραματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιούν οι ομάδες του ευρωκοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του ΕΚ και υποψήφιος για την προεδρία τηε Κομισιόν με τους Σοσιαλιστές, Μάρτιν Σουλτς

Ads

Σημειώνεται ότι η Γκ. Τσίμερ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον Μ. Σουλτς θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.