Σφραγίσματα με δωρεάν μεταφορά και μπόνους μασάζ προσφέρουν κάποια από τα  πολυάριθμα οδοντιατρικά ιατρικά κέντρα που έχουν ανοίξει στη Γευγελή της ΠΓΔΜ, μία ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να προσελκύσουν πελατεία. Σημειώνεται ότι ακόμα και οι ταμπέλες στην περιοχή είναι γραμμένες και στα ελληνικά.

Ads

Χαρακτηριστικό είναι ένα φυλλάδιο γνωστού οδοντιατρικού κέντρου που λειτουργεί στη Γευγελή, και σχολιάζεται από το σημερινό Έθνος. Το φυλλάδιο είναι τυπωμένο στα Ελληνικά και μοιράζεται ευρέως στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στις πέντε του σελίδες οι επίδοξοι πελάτες ενημερώνονται για τις ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τα ελληνικά ιατρεία. Ενημερώνονται επίσης για τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των πελατών όλες τις ώρες τις ημέρας από πόλεις της Β. Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Καβάλα, η Δράμα, το Πολύκαστρο κ.ά.

Η υπερ-προσφορά είναι άλλη όμως όπως. Η τέταρτη σελίδα τιτλοφορείται «Ειδική προσφορά για Ελληνες ασθενείς» και παραθέτει μία σειρά από ειδικές παροχές, όπως μασάζ, υδρομασάζ, χαμάμ, σολάριουμ, swiss showers και φινλανδική σάουνα, συνοδεύοντάς τις με φωτογραφίες καλλίγραμμων γυναικών. Οι προσφορές πάνε πακέτο με τις οδοντιατρικές εργασίες!

Οι οδοντίατροι της Βορείου Ελλάδος έχουν δεχτεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα από τη διαρροή ασθενών στην ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, και υποστηρίζουν ότι οι τιμές δεν είναι πολύ χαμηλότερες καθώς και οι ίδιοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν εκπτώσεις στις αμοιβές τους. Κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, όχι τόσο αμφισβητώντας την επιστημονική κατάρτιση των συναδέλφων τους, αλλά την ποιότητα των υλικών και τον κίνδυνο που ελλοχεύει στη μείωση των επισκέψεων και την επίσπευση των εργασιών λόγω απόστασης.

Ads