Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το ζήτημα της Χαλυβουργίας έλαβε χώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η απεργία των Χαλυβουργών είναι νόμιμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υποχείριο των βιομηχάνων. Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η Χαλυβουργία πρέπει να λειτουργήσει λέγοντας ότι η απεργία «δεν είναι υποχρεωτική».

Ads

«Έχετε καταργήσει κάθε συνταγματικό δικαίωμα, είστε μία κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των βιομηχάνων», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας πως «διάλογος δεν έχει γίνει ποτέ» μεταξύ των εργαζόμενων και της εργοδοσίας, καθώς η οικογένεια Μάνεση «έχει πλάτες» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως «υποχείριό» της.
 
«Δεν υπάρχουν 100 που δουλεύουν, αυτά είναι διευθυντικά στελέχη, δεν λειτουργεί κανένα εργοστάσιο», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των εργαζομένων ότι η Χαλυβουργία επαναλειτουργεί. «Παρακρατικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας» είναι οι «απεργοσπάστες».

 
Επιπλέον δήλωσε πως οι απεργοί «έχουν αποφασίσει νόμιμα τις απεργίες τους», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία παράνομη «ελήφθη για την πρώτη απεργία, πριν από εννέα μήνες», ενώ έχουν ακολουθήσει δεκάδες νέες κινητοποιήσεις. «Τη βία ασκούν τα ΜΑΤ» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η επέμβαση στο εργοστάσιο ήταν αντισυνταγματική.
 
Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης διερωτήθηκε εάν η απεργία είναι «υποχρεωτική» και εάν «απαγορεύεται να έχουν πολιτικές απόψεις οι εργαζόμενοι», τονίζοντας ότι η διοίκηση της Χαλυβουργίας «έχει μία δουλειά που θέλει να δουλέψει».