«Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας που επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη» δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, αναφορικά με τις παραιτήσεις δυο αντιπροέδρων χθες. 

Ads

Ο Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου» τόνισε. 

«Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας» σημείωσε. 

Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών» ο Νίκος Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες δυο αντιπρόεδροι του ΣτΕ, οι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» την επίκληση από τον πρόεδρο του ΣτΕ «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ads

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Πρόεδρο του ΣτΕ, πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκείνος απάντησε: 

«Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;». Και συνέχισε: «Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, όταν ρωτήθηκε αν συζητήθηκαν με τον πρωθυπουργό το θέμα του ΣτΕ και των τηλεοπτικών αδειών απάντησε ότι «δεν έγινε καμιά τέτοια αναφορά».