Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα για την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. 

Ads

Ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Στα τσακίδια Εldorado και να μην στεριώσεις πουθενά».

«Η Εldorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο… της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτού του “έργου” και να στηρίξει της έξοδό της από τη χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακίδια Εl Dorado και να μην στεριώσεις πουθενά», έγραψε.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την αποπομπή Καρανίκα 

«Η δήλωση του κ. Καρανίκα, συμβούλου του Πρωθυπουργού, είναι προκλητική αλλά και αποκαλυπτική για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι στην κυβέρνηση και το Μαξίμου για την αποτροπή μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επένδυση στη Χαλκιδική», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Ads

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει βαρύτατες πολιτικές, θεσμικές και ηθικές ευθύνες για το παιχνίδι της διγλωσσίας. Γιατί τα λόγια του δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας στις πράξεις του. Κάθε ώρα που περνάει και ο κ. Καρανίκας παραμένει στη θέση του, ο κ. Τσίπρας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά απαιτούν ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει εδώ και τώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, να στείλει τον κ. Καρανίκα από το Μαξίμου στο σπίτι του».

O εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλιας Κικίλιας, έγραψε στο Twitter: