Την ταυτότητα ενός από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι δημοσιεύει σήμερα η σερβική εφημερίδα Blic, αναρτώντας μάλιστα το διαβατήριό του.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης με το όνομα Ahmed Almohammed, εισήλθε στην Σερβία στις 7 Οκτωβρίου μαζί με άλλους πρόσφυγες αφού πρώτα πέρασε από την Λέρο.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η γαλλική αστυνομία ζήτησε βοήθεια από τους συναδέρφους στη Σερβία επειδή ήξεραν ότι όλοι οι μετανάστες της Μέσης Ανατολής καταγράφονται όσο βρίσκονται στη Σερβία και πως οι αρχές διατηρούν μια πλήρη βάση δεδομένων.

Το άρθρο κλείνει αναφέροντας πως ο Ahmed Almohammed, πέρασε τους συνήθεις ελέγχους ενώ είναι σίγουρο πως δεν ήταν οπλισμένος όταν πέρασε από την Σερβία.

Ads

Η υπόθεση αφορά στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν έξω από το Stade de France στη Γαλλία. 

Στη συνέχεια έγινε γνωστό από τις ελληνικές αρχές ότι το διαβατήριο αυτό σφραγίστηκε τον Οκτώβρη στη Λέρο. Σήμερα έγινε γνωστό ότι σφραγίστηκε και στη Σερβία όπου ο άνδρας που το έφερε ζήτησε άσυλο. 

Πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το διαβατήριο αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα πλαστό καθώς δεν περιέχει τους σωστούς αριθμούς για να πρόκειται για νόμιμο διαβατήριο της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου. Γάλλοι αστυνομικοί αναφέρουν επίσης ότι είναι πλαστό και εκδόθηκε στην Τουρκία. Πάντως πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το διαβατήριο δεν ήταν πλαστό.