Με – ένα ακόμη – εκτός ελέγχου παραλήρημα, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και «αθλιότητα», επειδή ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραβρέθηκαν στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Σεραφείμ κατακεραύνωσε την πολιτική ηγεσία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με «αήθη τρόπο» απαγόρευσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει την παράδοση, κατήγγειλε «αθλιότητα» και «κατευθυνόμενη πληροφόρηση» λόγω της απουσίας της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι επιχειρείται γενική «αποδόμηση της εθνικής τάξεως».

«Η κυβέρνηση», είπε, «επειδή ενοχλήθηκε με την άρνησή μου για το θεσμοθετημένο σύμφωνο συμβίωσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ανθρώπινο δικαίωμα και την ανθρώπινη φύση, εκδικήθηκε τη Μητρόπολη και τον Δήμο Πειραιώς, καθώς και τη ναυτοσύνη και τον Πρώτο πολίτη της χώρας».

Συνεχίζοντας, μίλησε για «αθλιότητα και κατευθυνόμενη  παραπληροφόρηση. Κάθε άνθρωπος με μέση αντίληψη αντιλαμβάνεται τί έγινε. Έγινε παραποίηση της πραγματικότητας» ενώ αναφερόμενος στην ΕΡΤ είπε «κάθε χρόνο η κρατική τηλεόραση μεταδίδει την επακολουθούσα τελετή του αγιασμού των υδάτων για να αποδείξει ότι δεν είναι ακηδεμόνευτη. Κάνει τη θεία λειτουργία από τον Αγ. Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και την τελετή της καταδύσεως από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι εντελώς φαιδρό, γιατί το γεγονός των Θεοφανείων και της καταδύσεως αρχίζει με τη θεία λειτουργία και κατακλείδα είναι η κατάδυση στη θάλασσα. Το μεγαλύτερο έγκλημα κάποιου που έχει ένα μέσο εξουσίας… πρέπει να διέπονται από την αρχή του να μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του άλλου αλλιώς αυτογελοιοποιείσαι. Όλοι γνωρίζουν ότι τα Θεοφάνεια έχουν μια δομή, μια ενότητα. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Εγώ διαμαρτυρήθηκα ως ιεράρχης, καθώς η δημόσια τηλεόραση δεν ανήκει στη κυβέρνηση αλλά στο λαό μας και δεν έπρεπε να δείξει απλώς αποσπασματικά τη λειτουργία για να ικανοποιήσει τη κυβέρνηση. Ένας πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει μία έννομη καταγγελία. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το γεγονός που αποτελεί μια θεσμική εκτροπή».

Ads

Ο Σεραφείμ προέβλεψε ότι «θα δείτε όλοι να μπαίνουν στα σχολεία μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και το γεγονός αυτό ως έννομο αγαθό. Αποδόμηση της εθνικής τάξεως. Πώς θα γίνει αυτό;  Αν η εκκλησία είναι στο περιθώριο. Χωρισμός εκκλησίας και έθνους επιδιώκεται».