Νέος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Εύβοιας, που έδωσε και τον πρωινό σεισμό.

Ads

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός, που έγινε αισθητός και στην Αττική, είχε μέγεθος 5 ρίχτερ, εστιακό βάθος 8,9 χιλιόμετρα, και το επίκεντρό του ήταν 6χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Εύβοιας.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε στις πρώτες του εκτιμήσεις τη δόνηση στα 5.2 Ρίχτερ ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έκανε λόγο για 4,9 Ρίχτερ.

Οι ειδικοί που παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα, προχώρησαν στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νέα δόνηση.

Ads

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας πως «παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός» μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η περιοχή δεν έχει να δώσει μεγάλο σεισμό», ενώ πρόσθεσε ότι «αντέχουν τα κτήρια».

«Δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», κατέληξε.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε πως για τον πρωινό σεισμό στην Εύβοια είχε πει ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. «Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία», έγραψε σε νέα του ανάρτηση.

«Σεισμός, Νεά Στύρα Εύβοιας. To πρωί έγραψα, «ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία». Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Μετά τον αποψινό 5άρη συμπεραίνω ότι ο 4,8 δεν ήταν ο κύριος», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Χουλιάρας κοινοποίησε τηνα νακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών που δίνει τα τελευταία δεδομένα για την σεισμική δόνηση.

Ακόμα, ο Άκης Τσελέντης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη».

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη.

Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.