Ξεκίνησαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει κατά μήκους του εθνικού οδικού δικτύου. Οι αποκλεισμοί έχουν συμβολικό χαρακτήρα όπως λένε οι εκπρόσωποί τους και ζητούν την απόσυρση των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Ζητούν επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς θεωρούν ότι ο διάλογος που είχαν μέχρι σήμερα με τους αρμόδιους υπουργούς δεν οδήγησε σε λύσεις. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται και στη νησιωτική χώρα.

Ads

Από το πρωί εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους συρρέουν στους κόμβους της Νίκαιας, στις Μικροθήβες στα Τέμπη, στα Μάλγαρα, στον κόμβο Νισελίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκδηδόνας ―όπου πραγματοποιούνται διαρκώς συμβολικοί αποκλεισμοί. Μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας στα διόδια της Εγνατίας Οδού στον κόμβο των Κερδυλλίων, στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, στον Πολύμυλο Κοζάνης, στον Προμαχώνα και σε άλλα στρατηγικά σημεία. 

Οι αποκλεισμοί αποφασίζονται από τις κατά τόπους επιτροπές των αγροτών, για αυτό οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλό θα ήταν να ενημερωθούν από την τροχαία για τις διάφορες παρεμβάσεις που πιθανόν να γίνονται κατά περίπτωση, ώστε να διασφαλιστεί ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε χθες από την Κομοτηνή, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια, την προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων από κατασχέσεις έναντι χρεών και τη διατήρηση του αφορολόγητου των 12 χιλ. ευρώ για τις επιδοτήσεις. Για το ασφαλιστικό, τόνισε, ότι για τους αγρότες θεσπίζεται η κατώτατη εισφορά και οι αυξήσεις των εισφορών θα γίνουν σε ορίζοντα τετραετίας.

Στις 14:30 η ΠΑ.ΣΥ. (Πανελλήνια Συντονιστική) των αγροτών συναντάται με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν  στην Βουλή και με αρμόδια στελέχη και βουλευτές της ΝΔ .

Ads

H παράταξη των αγροτών κατά μήκος του Ε.Ο. Δικτύου

image

Πηγή: ΕΡΤ