Σε θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε πρώτα με τον Κώστα Καραμανλή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, «όπως πάντοτε άλλωστε», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τα «εν οίκω μη εν δήμω» ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε εάν τέθηκε το θέμα της στήριξης του κ. Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη κατά την προεδρική κούρσα.

Ads

Ακολούθησε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τονΑντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.

Τις επαφές με τους πρώην προέδρους του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως και τη σύγκληση της ΚΟ, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Άμεσα -όπως είπε ο νέος πρόεδρος- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.