Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Στις 11.00, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένετο να κάνει δηλώσεις στα γραφεία του ΣΥΝ για τις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το περιεχόμενο του μνημονίου.

«Όλοι και όλες στους δρόμους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για να «ματαιώσουμε σφαγιαστικό πακέτο των πιο αντεργατικών και κατεδαφιστικών μέτρων στην ιστορία της χώρας, που συναποφάσισαν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιάς, η τρόικα και ο ΣΕΒ  τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να αποτρέψει «το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της τρικομματικής κυβέρνησης, που καταλύει κάθε ίχνος δημοκρατίας», καθώς όπως επισημαίνει επιχειρείται «να περάσει στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, σε ένα μόνο άρθρο και σε μια μόνο ημέρα η δεύτερη δανειακή σύμβαση, το δεύτερο μνημόνιο και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», «δένοντας με αυτό τον τρόπο χειροπόδαρα για δεκαετίες το λαό και τη χώρα μας».

Ads