Με συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Β. Αιγαίου και ανακοινώθηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες και τα τρία νησιά.

Ads

Κατά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα αν θα βοηθήσουν οι δήμαρχοι να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές με ομαλό τρόπο, καθώς όπως τονίστηκε, η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει «βήμα πίσω» όσον άφορα την κατασκευή των κλειστών δομών, αλλά στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι στον απόηχο των επεισοδίων σε Λέσβο και Χίο. 

Διαβάστε επίσης: Τους πήρε το… Διαβολόρεμα: Η ήττα της καταστολής

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ads

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα  περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.