Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε από σήμερα η Πάτρα, με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη. Οι σημερινές δράσεις θα κορυφωθούν στις 21:00 με την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Ads

Οι καρναβαλικές δράσεις στην -ηλιόλουστη, παρά το κρύο- σήμερα Πάτρα, ξεκίνησαν στις 10:00 με το μουσικό άρμα του τελάλη, που ανήγγειλε στους δρόμους της πόλης, την έναρξη του καρναβαλιού. Περίπου τις 12:00 ξεκίνησε από το Ρωμαϊκό Ωδείο η πομπή του τελάλη και της καρναβαλικής συνοδείας του, όπου στις 13:00 έφθασαν έξω από το δημαρχείο. Εκεί τους περίμενε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, για να παραλάβει το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού, το οποίο θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος του φετινού καρναβαλιού , δηλαδή στις 13 Μαρτίου. Την καρναβαλική ατμόσφαιρα έξω από το δημαρχείο συμπλήρωναν η μπάντα του δήμου που παιάνιζε αποκριάτικη μουσική και πέντε σύλλογοι σοκαλατοριχτών, που έριχναν σοκολάτες.

Στις 21:00 θα αρχίσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, στην οποία θα πάρουν μέρος 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από έξι χώρες με τη συμμετοχή και πολλών Πατρινών. 

Τίτλος του προγράμματος, τη μουσική επιμέλεια του οποίου έχει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού».

Ads

Φωτογραφία: patranews.gr