Τεράστια πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στη Ζάκυνθο, στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες», ώστε να καταπολεμήσουν ακόμα μια πυρκαγιά.

Ads

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.

Η πυρκαγιά των Ορθονιών στη Ζάκυνθο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνεχίζουν να ρίχνουν νερό σε διάφορα σημεία, φοβούμενοι αναζωπύρωση. 

Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 80 πυροσβέστες και 30 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ έκαναν ρίψεις νερού όλο το πρωί. 

Ads

Τα υπόλοιπα μέτωπα 

Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στo Εξωχώρι Μεσσηνίας, ενώ φωτιά έχει ξεσπάσει, ακόμη, σε οικίσκους (κοντέινερ) και ξηρά χόρτα στην περιοχή Κουλούρα Αιγίου.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Πέμπτη