Τρεις εβδομάδες μένουν ως τις εκλογές και τα κόμματα μπαίνουν από αύριο σε προεκλογική… φουρτούνα, εν όψει της αναμέτρησης της 6ης Μαΐου. Το πολιτικό φόντο είναι ιδιαίτερα ρευστό, καθώς κανένα κόμμα δεν δείχνει να βγαίνει αυτοδύναμο από την εκλογική μάχη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύτηκε στη Real News, το 65,7% των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ads

Την Τρίτη συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης επισκέπτεται αύριο Τρίτη τη Χίο, ενώ εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα έχει προγραμματίσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την αρχή να γίνεται την Τετάρτη σε Καβάλα και Σπάρτη.

Σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισήμανε ότι στην Ελλάδα «δεν ταιριάζει μια κοινωνία διαλυμένη, μια νέα γενιά χωρίς όνειρα, ένας λαός χωρίς αισιοδοξία». Υποστηρίζει ότι οι πολίτες «γνωρίζουν τους υπεύθυνους της σημερινής κατάσταση, τους ενόχους του πολιτικού συστήματος της διαφθοράς» και επισημαίνει ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία.
 
MRB: Υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας το 65,7%

Ads

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύθηκε στη Realnews, το 65,7% των πολιτών τάσσεται υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.