Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστή στην κομματική γραμμή και ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη που ήταν για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή. Από την άλλη πλευρά η ΝΔ εμφανίστηκε ιδιαιτέρως διασπασμένη καθώς 88 βουλευτές του κόμματος ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες ακολουθώντας τον πρόεδρο του κόμματος που ψήφισε μόνο στην πρώτη.
 

Ads

Σχεδόν σύσσωμοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μόνο στην κάλπη που είχαν προτείνει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, για την παραπομπή μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εξαίρεση αποτέλεσε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ψήφισε και στις τέσσερις. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου, αλλά σε ενδεχόμενες διαρροές θα πρέπει να δικαιολογήσει την ψήφο της.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη, δηλαδή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ακολουθώντας την… κομματική γραμμή του πρώην κόμματός του.
 
Ομοίως έπραξαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κασσής και Κουτσούκος, ενώ αντίθετα οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονταν από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Μπόλαρης, Ανδρουλάκης και Γκερέκου ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες. Από την εκλογική διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι έλειπαν Παραστατίδης και Αηδόνης.
 
Διασπασμένη η ΝΔ
 
Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν διασπασμένοι, καθώς ο στενός κυβερνητικός πυρήνας, με πρώτο τον πρωθυπουργό, ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη, εκείνη που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση.
 
Ωστόσο, 88 βουλευτές ψήφισαν και στις τέσσερις και μόνο ένας, ο Παύλος Σιούφας ψήφισε σε δύο, την κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε εκείνη που προτείνει και την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Και στις τέσσερις κάλπες ψήφισε όπως ήταν αναμενόμενο σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επίσης δεν ψήφισαν μόνο στην πρώτη κάλπη, αλλά σε όλες.
 
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ, η Ηρώ Διώτη και ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.