Στη Βουλή έστειλε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με αίτημα την άρση ασυλίας του ώστε να δικαστεί για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

Ads

Πρόκειται για το επεισόδιο στα δικαστήρια της Ευελπίδων τον Οκτώβριο του 2013 όταν μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες κλοτσώντας τους και βρίζοντάς τους.

Εξάλλου στο Στρατοδικείο παραπέμπεται εκ νέου ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρος, ανθυπολοχαγός ειδικών δυνάμεων για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με Αλβανούς στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποίησε σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια, που δεν κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης ζήτησε τον λόγο από τους Αλβανούς που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι φαστ- φουντ γιατί κάποιος από αυτούς τον κοίταζε επίμονα. Εκείνη τη στιγμή  έπεσαν, άγνωστο πώς, στο πάτωμα από το τραπέζι όπου καθόταν ο Κασιδιάρης τρεις με τέσσερις σφαίρες.

Ads

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που είδε το περιστατικό κάλεσε την Ασφάλεια. Σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκε  όπλο στο τσαντάκι του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, ο οποίος παραπέμφθηκε από την Αστυνομία στη Στρατονομία και από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη διαδικασία και τον άφησε ελεύθερο.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή, ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή μειώθηκε σε 5 μήνες με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα. Ο αδελφός του Κασιδιάρη είχε ζητήσει αναβολή ισχυριζόμενος προβλήματα υγείας του δικηγόρου του. Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, λόγω της ερήμην καταδίκης του, που έγινε δεκτή και θα ξαναδικαστεί.