Μαζική απεργία πείνας ξεκίνησαν, σήμερα ανήμερα 17 Νοέμβρη οι κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Αφορμή, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) είναι η εγκληματική αδιαφορία των δεσμοφυλάκων που οδήγησε στο θάνατο έναν μετανάστη. Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι υπάρχει καταγγελία και για δεύτερο θάνατο σε ηχητικό καθώς και για απειλές από το διοικητή του στρατοπέδου ότι «θα πέσει ξύλο αν δε σταματήσει η απεργία πείνας».

Ads

 
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ετών 26, πέθανε στις 6 Νοέμβρη ενώ οι αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία του Πακιστάν στις 7 του μήνα. «Ο Μοχάμεντ Ασφάκ, είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου. Υπέφερε και  επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, με καταρρεύσεις, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αρχή Νοέμβρη, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.
 
Οι συγκρατούμενοι του διαμαρτύρονται και προχώρησαν από σήμερα, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας, διαλέγοντας συμβολικά την ημέρα αυτή. Υπάρχουν αναφορές ότι παρεμποδίζεται η επικοινωνία των μεταναστών με τον έξω κόσμο.
 
Είναι ώρα να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων.