Από σήμερα, Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας με την οποία οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ads

Μετά την ψήφιση του ν. 4611/2019 και την απαιτούμενη τεχνική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», δίνεται από σήμερα η δυνατότητα στους εργαζόμενους, με χρήση των κωδικών TAXISNET, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία που δηλώνονται στο «ΕΡΓΑΝΗ» και αφορούν τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τους μισθούς και τα ωράρια των εργαζομένων.

Η δυνατότητα πρόσβασης θα δίνεται πιλοτικά από τις 18.00 έως τις 08.00 καθημερινά στον διαδικτυακό τόπο employees.yeka.gr και, από τις 15 Ιουλίου, για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα που έχουν υποβληθεί από την 01.01.2017 και έπειτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «μέσα από τη ρύθμιση αυτή, ενισχύεται η πρόσβαση των εργαζομένων στην πληροφορία και η προστασία τους απέναντι σε φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας. Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, που στοχεύει στην πληρέστερη παρακολούθηση της αγοράς εργασίας, στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της παραβατικότητας, στην ενίσχυση της φιλικότητας του συστήματος προς το χρήστη και στην απλούστευση των εντύπων και των διαδικασιών υποβολής τους» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Ads