Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα και την Τρίτη, πριν τη μεγάλη 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτη, καλεί η ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ads

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των εργαζομένων να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν (στάσεις εργασίας, καταλήψεις υπηρεσιών) στην Αθήνα και πανελλαδικά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Τους ζητεί ακόμη να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «’Κλειδωμένη σ’ ένα γραφείο’ με τους δανειστές, μακριά από τους εργαζόμενους και την κοινωνία που βρίσκονται στο δρόμο, επιμένει στην ψήφιση του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου, στο οποίο μάλιστα καθημερινά προσθέτει διατάξεις και για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η απόφασή της να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αποτελεί πρόκληση και για το πολιτικό σύστημα, αφού καταστρατηγεί χωρίς περίσκεψη τους ίδιους τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του».

Ads

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βρισκόμαστε καθημερινά στο δρόμο. Η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά, απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, φορτώνει τους εργαζόμενους με νέα χαράτσια. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κορυφώνουμε τον αγώνα μας την επόμενη βδομάδα που προωθείται για ψήφιση το αντιλαϊκό νομοσχέδιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν ( στάσεις εργασίας,  καταλήψεις υπηρεσιών) στην Αθήνα και Πανελλαδικά τη Δευτέρα 17/10/2011 και την Τρίτη 18/10/2011. Να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας (19 &20/10/2011) και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.