Μαθήματα ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη, εν μέσω των διακοπών του Πάσχα, σε εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίες λόγω των καταλήψεων του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Οι καθηγητές αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε τρίωρες στάσεις εργασίας ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ΟΛΜΕ, κατηγορώντας την ότι «δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού».

Ads

Διαβάστε επίσης: Πειθαρχικό για όσους καθηγητές δεν κάνουν πασχαλινά μαθήματα

Η Ομοσπονδία  Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)  προχωρά από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

«Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο “θέατρο” της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ads

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και υποψήφιος στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο capital.gr χαρακτήρισε «αυταρχική» την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει απώλεια διδακτικής ύλης». Πρότεινε, επίσης, «να μην ανοίξουν τα σχολεία στα οποία χάθηκαν ώρες λόγω καταλήψεων εντός των εορτών αλλά να μη γίνουν κάποιες εκδρομές ή να γίνει αναπλήρωση της χαμένης ύλης με ανακατανομή διδακτικών ωρών».

«Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου την Τετάρτη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,  επιτιθέμενος στην ΟΛΜΕ. «Το πιο σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού δείχνει η ΟΛΜΕ… αντί να σταθεί στα παιδιά, κάνει στάσεις εργασίας. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος, είναι θέμα πειθαρχικών διαδικασιών», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης σημείωσε ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας. Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων έχουν καλυφθεί με εσωτερικές διαδικασίες, υποστήριξε ότι «δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ποτέ, μην κοροΐδευόμαστε τώρα».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που έγιναν πάνω από τρεις μέρες κατάληψη, αν απαιτηθεί, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη των μαθημάτων -για όλες της τάξεις πλην της Γ’ λυκείου.

Τέλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, κατηγορώντας τον ότι εξαργύρωσε την συνδικαλιστική του δράση με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.