Για «πρακτόρικες» μεθόδους έκανε λόγο στην κατάθεσή της στην αστυνομία η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με την πρόσφατη διάρρηξη στο σπίτι της, την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ρύθμιση η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, καταργώντας την πρώτη, άρα και τη νυν εισαγγελέα.

Ads

Σε ό,τι αφορά στη διάρρηξη η Ελένη Τουλουπάκη ανέφερε ότι «θυμίζει πρακτορικές μεθόδους» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι δράστες δεν πήραν πράγματα αξίας, αλλά αφαίρεσαν αρχεία και σημειώσεις που είχε στο αρχείο της και ένα μαύρο ντοσιέ που είχε από εκπαιδευτικό σεμινάριο του FBΙ. Έψαχναν επίσης για την αλληλογραφία της, τα συμβόλαια του σπιτιού της, τις δανειακές τις συμβάσεις.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της για να βρεθούν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά από αυτούς, που όλο αυτό το διάστημα, όπως αναφέρει, την έχουν στοχοποιήσει, ενώ δεν αποκλείει και το γεγονός κάποιοι να αποπειραθούν ακόμη και να την εκβιάσουν. Στόχος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ήταν η έρευνα και η συλλογή στοιχείων για κάθε πτυχή της ζωής της. Μάλιστα, συσχετίζει την όλη προσπάθεια εις βάρος της και με παλιότερα δημοσιεύματα που ανέφεραν πώς απέκτησε το σπίτι της, τα οποία εκείνη δεν θεωρεί άσχετα με την έρευνα για τις φορολογικές της δηλώσεις και για τις δανειακές συμβάσεις της.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς όλα αυτά κατά τη γνώμη της σχετίζονται με τις μεγάλες υποθέσεις που έχει διερευνήσει και διερευνά ακόμη και βεβαίως επανέλαβε και την Παρασκευή ότι η διάρρηξη απέβλεπε στο να την απειλήσουν και να την τρομάξουν, ενώ η ίδια νιώθει ότι εισβάλλοντας στον προσωπικό της χώρο κάποιοι της στέλνουν μήνυμα ότι όχι μόνο δεν έχει προστασία, αλλά διαφημίζουν το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τιμωρία

Ads

Η Ελένη Τουλουπάκη στέκεται επίσης στην κατάθεσή της και στο γεγονός ότι το σπίτι της ήταν αφύλακτο. Αν και είχε επανειλημμένα ζητήσει 24ωρη φύλαξη του σπιτιού της, όπως ορίζει ο νόμος, επί της ουσίας ουδέποτε της παρασχέθηκε για όλο τον χρόνο, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Προσθέτει, μάλιστα, ότι κατά το διάστημα που απουσίαζε για τις θερινές διακοπές της δεν υπήρχε καθόλου φύλαξη.

Σε ό,τι αφορά στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος την είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίασή της.

Η κατάργηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς έρχεται και στο φόντο των σχετικών πιέσεων του Κινήματος Αλλαγής ώστε να τεθεί σε αργία η Ελένη Τουλουπάκη.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει το ερώτημα της αργίας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, «ιδιαίτερα μετά την αποστολή από τη Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των σοβαρών στοιχείων που προκύψουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα». «Ο νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Τσιάρα αναφέροντας: «Χθες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με τη θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της. Όπως ακριβώς ο Νόμος ορίζει.

Σήμερα ο κ. υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από τη συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη.

Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του Υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία».