Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Αυλώνας, Κονιστρών και Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια.

Ads

Η κήρυξη, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, γίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 4 Ιουλίου στις παραπάνω περιοχές.

Η πρώτη εστία ξέσπασε την Πέμπτη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στα Μανίκια. Γι΄ αυτή την φωτιά συνελήφθη ένας 64χρονος Έλληνας και κάτοικος της περιοχής.

Το πρωί της Παρασκευής έως και το μεσημέρι η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη στον Γαβαλά. Συνολικά από την φωτιά που ξέσπασε στα Μανίκια και σε αυτές που ακολούθησαν χρειάστηκε να εκκενωθούν το Μακρυχώρι, το Νεοχώρι, η Δάφνη, ο Γαβαλάς και ο Λοφίσκος. Αρκετοί κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για τις παροχή Πρώτων Βοηθειών εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν.

Η τελευταία εστία ξέσπασε στο Τραχήλι την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές σε Άγιο Γεώργιο και Πυργί.

Από το πρωί του Σαββάτου, όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.