Μετά τις «φιλικές διαφωνίες» κατά τη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε καλό και συναινετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετικό βήμα τη Δημοκρατική Παράταξη σε αντίθεση με το Γιώργο Παπανδρέου που διαφωνεί κάθετα με τη δημιουργία της. 

Ads

Εξερχόμενος από το γραφείο του Κώστα Σημίτη, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι προφανώς μίλησαν και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, «όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 
Τέλος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Κώστα Σημίτη «για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ».

Σημίτης: Σημαντικό βήμα η Δημοκρατική Παράταξη

«Να συνεχιστούν εντατικά οι προσπάθειες συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης» ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
«Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, οι Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. «Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας» τονίζεται σχετικά. 

Ads