Για ποιόν ήταν η βόμβα που εξερράγη χθες βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια  ερευνά η αστυνομία. Η έκρηξη του μικρής εντάσεως εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε κάτω από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, μπροστά από το εθνικιστικής κατευθύνσεως βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ήταν τοποθετημένος σε αυτοκίνητο αστυνομικού.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη βόμβας κάτω από το σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές, στο βιβλιοπωλείο, σε σταθμευμένα οχήματα, και σε τζάμια πολυκατοικιών. Ολονύκτιος ήταν ο συναγερμός στην αστυνομία , ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μπροστά στην πολυκατοικία που σημειώθηκε το περιστατικό.

Το ότι εκεί διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, έκανε γνωστό ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Πρόσθεσε ότι εκκρεμεί και ένσταση της εισαγγελέως, για το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Ads

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

image