Παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς σε σημερινή της συνεδρίαση η Αρχή έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να ληφθεί νέα απόφαση για το θέμα.

Ads

Ήδη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει δηλώσει ότι αν χρειαστεί θα γίνει και νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού. 

Μάλιστα μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σημείωσε ότι «η ΡΑΕ δεν μπορεί να κλείνει το μάτι προς τα ιδιωτικά συμφέροντα» και σημείωσε πως η ΡΑΕ είναι μεν μια ανεξάρτητη αρχή αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Η ΡΑΕ πάντως έκρινε σήμερα ότι δεσμεύεται από το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει αναθεώρηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ δύο φορές το χρόνο, προκειμένου να ισοσκελίζεται ο λογαριασμός χρηματοδότησης των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και των λοιπών λειτουργιών που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο λογαριασμό.

Ads