Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταδικάστηκε ο Χρίστης Γκίλης, γνωστός και ως «δράκος των ασανσέρ», 20 χρόνια μετά την πρώτη του καταδίκη για βιασμούς και ληστείες. 

Ads

«Ο δράκος των ασανσέρ» είχα καταδικαστεί για επίθεση σε 28 γυναίκες αλλά και για ληστείας σε συνολικά 179 χρόνια με εκτιτέα τα 25 έτη. 

Εικοσιένα χρόνια μετά, το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας τον καταδίκασε και για ανθρωποκτονία από πρόθεση – σε ισόβια κάθειρξη – καθώς αποδείχτηκε, σύμφωνα με το δικαστήριο ότι δολοφόνησε τον Μάιο του 1996 στο Λόφο του Λυκαβηττού τον 21χρονο Νικήτα Κωρονιό μπροστά στα μάτια της κοπέλας του. 

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία 5-2. Δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών. 

Ads

Αφορμή για την εκδίκαση της υπόθεσης ύστερα από δύο δεκαετίες ήταν το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του κατηγορουμένου που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος. 

Με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας η ΔΕΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει στον πρόσωπο του καταδικασθέντα Χρήστο Γκίλη τον δράστη. 

Το θύμα βρισκόταν μαζί με την κοπέλα του μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Λυκαβηττού. Όταν αντιλήφθηκαν ότι τρεις άγνωστοι τους παρακολουθούσαν, ο άτυχος άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και μετά από διαπληκτισμό δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι. 

Καταπέλτης για τον κατηγορούμενο ήταν η εισαγγελική εισήγηση, η οποία ζητούσε την ενοχή του όπως κατηγορείται, τονίζοντας ότι «είναι με βεβαιότητα ο δράστης». 

Ο Χρήστος Γκίλης από την πλευρά του, στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως βρέθηκε το ίχνος και ότι δεν πήγε ποτέ στο Λυκαβηττό.