«Αντάρτικο» απέναντι σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, προανήγγειλε μιλώντας στον  ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έχει πάρει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, για να ανασκευάσει λίγες μέρες αργότερα. Πολύ πιο σαφής ήταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως η ίδια θα χρησιμοποιεί τον όρο Βόρεια Μακεδονία.

Ads

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».