Σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, η γνωστή «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα.

Ads

Το μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης καταδικάστηκε για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών αντιμετώπιζε και τις κατηγορίες για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και πλαστογραφίας, για τις οποίες ωστόσο αθωώθηκε. Υπενθυμίζεται πως η Σκορδέλη εμπλέκεται στην υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τον περασμένο Ιανουάριο, με απόφαση των ανακριτριών είχε κριθεί προφυλακιστέα. Ωστόσο με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή της με εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

H Σκορδέλη είναι υπόδικη για επίθεση σε βάρος Αφγανών, κατηγορούμενη για βαριά επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σημειώνεται πως στο σπίτι της στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία είχε βρει φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και η υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές.