Σε εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα θα υποβληθεί η 55χρονη γυναίκα που χαράκωνε μωρά μετά από αίτημα τριών μητέρων τα βρέφη των οποίων έπεσαν θύματά της. 

Ads

Το αίτημα υπέβαλλαν σήμερα στο αυτόφωρο όπου είχε οριστεί να γίνει η δίκη, καθώς έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των τριών μητέρων και ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Ιουλίου.

Νωρίτερα, αστυνομικός είχε ενημερώσει τους δικαστές του Αυτόφωρου πως η γυναίκα που χαράκωνε τα μωρά νοσηλεύεται για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο καθώς οι γιατροί έχουν ζητήσει να παραμείνει για 48 ώρες προκειμένου να την παρακολουθήσουν. Μεταφέρθηκε εκεί χθες με εισαγγελική εντολή. 

Ads

Η γυναίκα που είναι μητέρα δυο μεγάλων παιδιών αρνείται ότι έκανε αυτό που της καταλογίζουν. 

Καταγγελίες από τη γειτονιά 

Στο μεταξύ, μία γειτόνισσα της 55χρονης κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα, αφού «έβγαινε έξω τις νύχτες ντυμένη φάντασμα και έκανε τελετές μαύρης μαγείας στην αυλή του σπιτιού της με κουκλάκια και κεριά».

«Έριχνε κατάρες σε όλη τη γειτονιά και μας απειλούσε.  Είχε βάλει λάδι στα σκαλιά της πολυκατοικίας για να γλιστράνε οι επισκέπτες.  Κάθε βράδυ τσακώνεται με το γιο της και το σύζυγό της. Έχουμε καλέσει την αστυνομία πάρα πολλές φορές και έχουμε υποβάλει μηνύσεις, γιατί κινδυνεύουμε. Είναι επικίνδυνη.  Έχουμε και εμείς μωρά. Είχε δύο παιδιά ένα από τον πρώτο της γάμο που τον έκανε σε ηλικία 13 ετών και ένα από τον δεύτερο. Η γυναίκα ήταν εμφανές ότι δεν πήγαινε καλά.  Πρέπει να λάβει μέριμνα το κράτος.  Εάν είχε γίνει κάτι όταν κάναμε τις καταγγελίες δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», είπε μεταξύ άλλων. 

«Όποτε κλαίει το παιδί βγαίνει έξω, το μουντζώνει, καταριέται… Πρώτα περιοριζόταν μόνο στο μπαλκόνι της, έβριζε, μούντζωνε, μιλούσε χυδαία. Μετά πλησίαζε το σπίτι, προκαλούσε φθορές, έβαλα κάμερες για να τρομάξει και να μην πλησιάζει», αναφέρει άλλη γυναίκα που κατοικεί στην γειτονιά.