Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Λάρισας μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο κτίριο που στεγάζονται η Β’ και Γ’ ΔΟΥ, στο κέντρο της πόλης και η οποία τέθηκε το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο. 

Ads

Πρόκειται για πενταώροφο κτίριο, επί των οδών Φραγκλίνου Ρούσβελτ και Πατρόκλου.

Στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 32 άντρες.

Οι ένοικοι της περιοχής σε απόσταση 200 μ. έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa. 

Ads

Σημειώνεται ότι στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζονται καταστήματα εστίασης.

Καταστροφές στο αρχείο της Β’ ΔΟΥ 

Καταστροφές, η έκταση των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν, έχουν σημειωθεί στο αρχείο της Εφορίας της Λάρισας από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της Β’ ΔΟΥ της πόλης, σύμφωνα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Ελένη Τζιόρτζιου. Η κ. Τζιόρτζιου δήλωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες ώστε να μην υπάρχει αρρυθμία από την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια το αρχείο να αναπαραχθεί.

Σημειώνεται πως στο κτίριο το οποίο καίγεται ολόκληρο από την πυρκαγιά έχουν απενεργοποιηθεί οι παροχές φυσικού αερίου, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το larissanet, η Β’ ΔΟΥ Λάρισας επρόκειτο να καταργηθεί και να συγχωνευθεί από την Α’ ΔΟΥ Λάρισας σύμφωνα με το σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ και αφορά 34 Εφορίες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα μετακόμιζε στη Φιλιππούπολη, στο πρώην κτίριο της ιστορικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, που εδρεύει και η Α’ ΔΟΥ.

image

image

image