Ads

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν οδηγηθεί οι 40 προσαχθέντες από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν κατάληψη, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και 101 συλληφθέντες από τη Βίλα Αμαλίας, μετά την ανακατάληψη του κτίριου τα ξημερώματα της Τετάρτης και την επέμβαση της αστυνομίας που ακολούθησε. Αργότερα σήμερα, οι καταληψίες της βίλας Αμαλίας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Για την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ αλλά και για το ζήτημα της Βίλας Αμαλίας ξεκίνησε νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το πρωί της Τετάρτης ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Αμαλίας. Λίγο νωρίτερα περίπου 100 άτομα είχαν επανακαταλάβει το κτίριο. Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη αστυνομική δύναμη που προχώρησε αρχικά σε εκτεταμένη χρήση χημικών εντός και πέριξ της Βίλας. Στο σημείο έσπευσαν μετά από κάλεσμα και αλληλέγγυοι στην κατάληψη. Περίπου στις 09.00 δυνάμεις των ΕΚΑΜ με λοστούς έριξαν την πλαϊνή πόρτα και μπήκαν στο κτίριο ενώ διμοιρίες των ΥΜΕΤ εισέβαλαν στο ισόγειο προκειμένου να εκκενωθεί εκ νέου η Βίλα. Τα άτομα που προχώρησαν στην ανακατάληψη οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε στο tvxs.gr, τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό: 

Ads

13.21 – Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ
 
 «Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και την παρεμπόδιση έστω και για λίγες ώρες της λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας, δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εδράζονται σε αντιλήψεις περί «καλής και κακής βίας» και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πολιτών» σημείωσε σε σχετική δήλωση της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
 
«Δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί «αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ» σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών» τόνισε μεταξύ άλλων. 

13.20 – Δένδιας: «Μέγιστη πρόκληση η κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικού κόμματος»

«Θα ήθελα να είμαι σαφής εις το εξής. Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη. Συνιστά μέγιστη πρόκληση στο δημοκρατικό πολίτευμα και τη δημοκρατική ομαλότητα η κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικού κόμματος, συγκεκριμένα της ΔΗΜΑΡ. Θεωρώ ότι έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα ανεξαρτήτως να τοποθετηθούν επ’ αυτού», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Η δημοκρατική κοινωνία δε μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη» υποστήριξε. 

13.35 – Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας
 

«Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ. Σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό». 
 
«Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανιδιώτη. Αναρωτιόμαστε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι εμπνευστές του σχεδίου της «μηδενικής ανοχής» για να κρατήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση στα πόδια της»
 
«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες». 

13.19 – «Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. «Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος» σημειώνει μεταξύ άλλων το κόμμα. 

13.09 – Μικροένταση υπήρξε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους καταληψίες της Βίλας Αμαλίας. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου και σήκωσαν πανό, πριν απωθηθούν από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

13.03 – Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρ.Μαυροκεφαλίδης χαρακτήρισε την κατάληψη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, διευκρινίζοντας όμως πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση.
 
12.25 – Περίπου 300 άτομα αλληλέγγυα στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα με πανό και συνθήματα.

image

image

12.17 – Οι 101 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

11.45 – H ΕΛΑΣ προχώρησε συνολικά σε 141 προσαγωγές, 101 από τη Βίλα Αμαλίας και 40 από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. 

11.35 – Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στη Villa Amalias από Βικτώρια

11.05 –  Βίντεο από την εκκένωση της εισόδου των γραφείων της ΔΗΜΑΡ

11.30 – Όπως είπε στο ρ/σ Αlpha 989 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, στα γραφεία του κόμματος εισέβαλαν περίπου 30 άτομα, ενώ έξω παρέμεναν άλλα 40 άτομα φωνάζοντας συνθήματα για τη Βίλα Αμαλία.

Αθλιότητα και ντροπή χαρακτήρισε την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, ότι πρόκειται για «αποτέλεσμα πολιτικών σχηματισμών που οδηγούν τους κουκουλοφόρους».
 
Η προσπάθεια να φορτώσουν τη δραστηριότητα στη βίλα Αμαλία στο ΣΥΡΙΖΑ είναι συκοφαντική αθλιότητα, σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταδικαστέα την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, «από όποιους κι αν έγινε».

10.36 – Συνέλευση αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο από τους αλληλέγγυους στην κατάληψη της Βίλλας.

10.25 – Στη ΓΑΔΑ περίπου 40 άτομα που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

image

image

10.10 –  Γύρω στα 80 άτομα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι προσαχθέντες από τη Βίλλα Αμαλίας στη ΓΑΔΑ.
 
10.06 – Επιχείρηση των ΜΑΤ να ανοίξουν την πόρτα της ΔΗΜΑΡ. Γίνονται προσαγωγές των καταληψιών.
 
10.00 – Φωτογραφία από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ σε αλληλεγγύη των συλληφθέντων της Βίλλας. Φωτογραφία  @ stratosmoraitis

image

09.57 – Κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου 40. Διαμαρτυρία για την Βίλλα Αμαλίας. Αλληλέγγυοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα για την κατάληψη.

09.45 – Πορεία αλληλέγγυων προς τη ΓΑΔΑ. 

09.24 – Σε διάφορα σημεία κοντά στη Βίλα Αμαλίας πραγματοποιούνται προσυγκεντρώσεις αλληλέγγυων. 

09.20 – Εκκενώθηκε η Βίλα Αμαλίας. Τα άτομα που έκαναν την ανακατάληψη βγαίνουν από τη Βίλλα και οδηγούνται στις κλούβες της αστυνομίας.

image
 
09.19 – Σύμφωνα με το left.gr  η επέμβαση της αστυνομίας έγινε χωρίς εντολή και παρουσία εισαγγελέα.
 
09.18 – ΕΚΑΜ με λοστούς έριξαν την πλαϊνή πόρτα και μπήκαν στη Βίλα. Την ίδια ώρα Διμοιρίες των ΥΜΕΤ εισέβαλαν στο ισόγειο. 

09.17 – Βίντεο από την ανακατάληψη


09.12 – Πληροφορίες για εισβολή των ΕΚΑΜ αυτή την ώρα στη Βίλα. 

09.11 – Ανακοίνωση για την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας, όπως αναρτήθηκε στο Indymedia.org
 

«Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012.
 
Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.
 
Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
 
Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους
 
ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
 
VILLA AMALIAS»

09.10 – Σύμφωνα με το left.gr, αστυνομικοί απομακρύνουν κόσμο που βρίσκεται έξω από την κατάληψη και δημοσιογράφους/φωτογράφο​υς από την περιοχή.

08.59 – «Παίρνουμε πίσω αυτό που είναι δικό μας! Η Villa Amalias θα μείνει κατάληψη!» το σύνθημα των καταληψιών. 

08:40 – Οι καταληψίες έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο για συγκέντρωση έξω από τη Βίλα.

image

08.15 – Οι δυνάμεις της αστυνομίας, επιχείρησαν σύμφωνα με πληροφορίες να μπει στο κτίριο. 

08:10- Εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις εντός και πέριξ του κτιρίου. 

08.00 – Άγνωστος αριθμός ατόμων ανακατέλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης τη βίλα Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν). 

Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας πραγματοποιήθηκε περίπου 20 ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, κι ενώ το κτίριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.