Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. 

Ads

Στην είσοδο του Μεγάρου έχουν συγκεντρωθεί συμβασιούχοι. Λίγο πριν τη συνάντηση επικράτησε μικρο-ένταση όταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό υπέρ των συμβασιούχων και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας για τις τελικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα, Τρίτη στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Ads