Λίγο μετά τις 10:00 υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, Χέμπερτ Χούμπελ. Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να ευχαριστεί δημόσια τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει στην Αθήνα εκπροσώπους της FIFA. «Είμαστε εδώ για να συμβουλεύσουμε, όχι για να πάρουμε αποφάσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο κι όχι η πολιτική» τόνισε με νόημα ο κ. Χούμπελ και στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα όσον αφορά τα γεγονότα: «Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ευχαρίστησε που ήλθε στην Ελλάδα και τόνισε ότι η Πολιτεία, αλλά και η ΕΠΟ ζητούν την συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος σε ανάλογα φαινόμενα.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό, οι εκπρόσωποι του Τύπου αποχώρησαν, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται, ότι στις 12:00 ο Χέμπερτ Χούμπελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΕΠΟ.

FIFA και UEFA καλούν την ΕΠΟ να πάρει άμεσα αυστηρά μέτρα

Λίγες ώρες πριν από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, αξιωματούχοι της Παγκόσμιας αλλά και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τοποθετήθηκαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για τα γεγονότα της Τούμπας, καλώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να πάρει άμεσα αυστηρά μέτρα.

«Η UEFA καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου ότι τα επεισόδια συνέβησαν σε εσωτερική διοργάνωση, κάθε πειθαρχικό μέτρο που θα επιβληθεί εμπίπτει στη δικαιοδοσία των αρμοδίων φορέων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της UEFA, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραπέμποντας για περισσότερα στην FIFA.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τάισα Μπράβο Πλουμ, δεν θέλησε, λίγο πριν την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της FIFA στην Αθήνα, να προχωρήσει σε νέες λεπτομέρειες, σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται, μεταξύ Ελλάδας και FIFA, για τα γεγονότα της Τούμπας, σημειώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ νέου ότι «η ΕΠΟ πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα και ταχέως» και επαναφέροντας την απειλή του αποκλεισμού.

«Η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα και παροτρύνει όλους τους εθνικούς φορείς ποδοσφαίρου να ενεργήσουν αμέσως για να τερματίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA γνωρίζει επίσης την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα Super League του 2017/18.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε είδους βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA υποβάλλοντας έκθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης της τιμωρίας της Ενωσης».