Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. 

Ads

Aντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημά τους να κανονιστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον κ.Τσίπρα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση. Ο κ.Κουμπούρης τόνισε ότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα.

Νωρίτερα οι συνταξιούχοι πραγματοίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν στο ακέραιο ό,τι τους έχει αφαιρεθεί μέσω των περικοπών τα χρόνια της κρίσης, να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και να μην υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

«Δεν είμαστε επαίτες για να μας πετάνε ψίχουλα, δεν ξεχνάμε αυτά που προσφέραμε στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν χαρίζουμε τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε, δεν ξεπουλάμε την αξιοπρέπειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων σχετικά με την έκτακτη ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads