Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο».

Ads

Το συλλαλητήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού τετραημέρου, που ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) και θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου, με συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πάνελ συζητήσεων, εκθέσεις φωτογραφίας, συλλογική κουζίνα και εργαστήρια.

Το τετραήμερο διοργανώνουν στην Αθήνα αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές, μεταναστευτικές – προσφυγικές, LGBTQ οργανώσεις, συνδικάτα και τοπικοί φορείς.

Από την πλατεία Βικτωρίας, η διαδήλωση θα καταλήξει στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, εν’ όψει της 21ης Μάρτη, Παγκόσμιας ημέρας κατά του Ρατσισμού. 

Ads

Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις διοργανώνονται σήμερα, Σάββατο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες -Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Κύπρο, Δανία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Πολωνία.