Στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια οδηγείται σήμερα, Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και κρατείται στη ΓΑΔΑ, αντιμέτωπος με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή».

Ads

Πρώτα θα δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα και αμέσως μετά ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να απολογηθεί και τότε θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή είναι κακούργημα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία). Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες» δήλωσε  ο δικηγόρος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας.

Ads

Ο φάκελος της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη με καταγγελίες και μηνύσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων έχει ήδη ανοίξει από την Εισαγγελία, καθώς, τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως υπάρχουν δύο νέες σημαντικές καταθέσεις, εκτός από αυτές των θυμάτων.

Το βράδυ της Παρασκευής κατέθεσε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ένας ακόμη μάρτυρας επιβεβαιώνοντας σημαντικό μέρος των καταγγελιών του 25χρονου, που μηνύσει τον γνωστό σκηνοθέτη υποστηρίζοντας ότι, τον βίασε, σε ηλικία 14 ετών το 2010. Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στην μήνυση του ο 25χρονος, γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στην συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ο μάρτυρας, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους φίλους τους και ότι εκεί ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες προτείνοντας τους στην συνέχεια να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Παράλληλα, ο νεαρός φέρεται να δήλωσε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και πως ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Την Παρασκευή το μεσημέρι είχε προηγηθεί και η κατάθεση μιας γυναίκας που φέρεται να έχει γνώση σημαντικών πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει την ιδιότητα του θύματος, αλλά γνωρίζει πολλά για τις συνήθειες και την καθημερινότητα του εν λόγω σκηνοθέτη και φέρεται να έδωσε ονόματα και να περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που καταδεικνύουν παράνομες ενέργειες.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, αποφεύγοντας κατά την αποχώρησή της την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας. Η μάρτυρας συνοδεύονταν από τη δικηγόρο του 40χρονου Βασίλη, ο οποίος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον Δ. Λιγνάδη την τριετία 1995 -1998.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει καλέσει δύο ακόμη πρόσωπα, που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση αφορούν την περίοδο 2014 και 2017-18.

Τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στην Ευελπίδων ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, για να καταθέσει στοιχεία στον εισαγγελέα.