Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Ads

Με το βούλευμα του (αριθμός 499/2018), το Συμβούλιο παραπέμπει τον Α. Μαρτίνη να δικαστεί για απιστία κατ΄εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλείων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα όπως καλλιτέχνες κλπ την περίοδο 2007 έως 2010. Η τακτική του Α. Μαρτίνη φέρεται να ζήμιωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ.

Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, να εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επιφανείς συμπολίτες μας, χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Η παραπομπή του Μαρτίνη αφορά 51 περιπτώσεις που, κατά την έρευνα που διενέργησαν οι Εισαγγελείς, αποτελούν τις πλέον “κραυγαλέες” από μία λίστα 8.100 ασθενών που φέρονται να ευεργετήθηκαν παράτυπα. Η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις νοσηλείες που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ και πάνω.

Ads

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων, φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Ο Α. Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την δικογραφία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προκειμένου η γερμανική εταιρία Hospitalia International να προμηθεύσει εξοπλισμό το Νοσοκομείο.