Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυφύλακας και τρεις ειδικοί φρουροί καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης οικιακού ασύλου, της κλοπής και της απλής σωματικής βλάβης.

Ads

 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τριών αλλοδαπών, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για υπόθεση ναρκωτικών, οι τέσσερις ένστολοι μετά από έλεγχο που τους έκαναν, κατά τον οποίο εντόπισαν και τα ναρκωτικά, εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι τους και αφαίρεσαν το ποσό των 1.100 ευρώ.
 
Οι τρεις αλλοδαποί πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω για συναλλαγή με ναρκωτικά επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια περιπολίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δύο καρτέλες με ναρκωτικά χάπια.
 
Στη συνέχει οι τέσσερις αστυνομικοί μετέβησαν μαζί με τους αλλοδαπούς στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου τους παραδόθηκαν τρία σπιρτόκουτα με κάνναβη και πέντε καρτέλες με ναρκωτικά χάπια. Επίσης οι αστυνομικοί αφού έψαξαν το σπίτι αφαίρεσαν το προαναφερόμενο ποσό.
 
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ακόμη ότι οι τέσσερις αστυνομικοί δεν είχαν αναφέρει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης τίποτα σχετικό με το περιστατικό, ενώ δεν είχαν προβεί σε προσαγωγή – σύλληψη. Επιπλέον τα κατασχεθέντα ναρκωτικά παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν κατόπιν εντολής του Κέντρου κλήθηκαν να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες.
 
Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του αστυφύλακα και των ειδικών φρουρών διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.