«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, την κατάρρευση της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης, αλλά στη συνέχεια απέσυρε την ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter.

Ads

«Φιάσκο με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Το σύστημα κράσαρε αμέσως μόλις ξεκίνησε η παράδοση και χιλιάδες μαθητές ταλαιπωρήθηκαν. Είναι επιβεβλημένη η άμεση ανάληψη των πολιτικών ευθυνών. Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί», είχε γράψει αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

Μετά τους ισχυρισμούς του Στέλιου Πέτσα για το πρόβλημα με το σύστημα του Webex, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αφού διέγραψε το πρώτο μήνυμα που είχε αναρτήσει, έγραψε:

«Δεν είχα υπόψιν μου ότι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου.».

Ads

Στη συνέχεια μάλιστα αναπαρήγαγε ανάρτηση της βουλευτή και τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, Χαράς Κεφαλίδου που χαρακτηρίζει ανέτοιμο για ακόμα μια φορά το υπουργείο Παιδείας, με την επισήμανση «Η εποχή θέλει προσοχή! Δείτε όμως και αυτό».

Η δήλωση της κ. κεφαλίδου αναφέρει:

«Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Webex και το σύστημα κατέρρευσε μέσα στις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας του. Οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ετοιμότητας ‘πήγαν περίπατο’ από την πρώτη στιγμή! Πού είναι η αξιοπιστία που παρείχε η σύμβαση με την εταιρεία CISCO;

Πού είναι η ίδια η σύμβαση που ουδέποτε ήρθε στη  Βουλή  αν και  είχε ζητηθεί από όλα τα κόμματα. Από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο όφειλε να γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αντοχές του συστήματος. Όφειλε να έχει αξιοποιήσει υπάρχουσες μελέτες  στα συρτάρια των αρμόδιων για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που κατέρρευσε σήμερα είναι η τρανταχτή απόδειξη της πλήρους ανετοιμότητας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει  τα φλέγοντα ζητήματα στην εκπαίδευση. Η εξ αποστάσεως από εδώ και πέρα θα αποτελέσει την κύρια μορφή εκπαίδευσης.

Πρέπει όλοι, και κυρίως η Κυβέρνηση, να σταθούμε στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που επιβάλλει η πανδημία. Επιτέλους αναζητείται σοβαρότητα από σοβαροφάνεια έχουμε πλεόνασμα!»

Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης έκανε γνωστή τη θέση του κόμματος σημειώνοντας:

«1. Η σύμβαση δεν έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια 2. Η υπουργός αρνείται να την προσκομίσει εδώ και μήνες στη Βουλή 3. Η αρχή προστασιας δεδομένων την έχει ζητήσει και δεν την έχει λάβει επίσης. 4. Μιλάμε για προσωπικά δεδομένα 1,5 εκ ανθρώπων. 5. Για plan b ούτε λόγος».