Σε ευρωπαίου αξιωματούχους, την ΕΚΤ, οίκους αξιολόγησης αλλά και πολυεθνικές με έδρα την ΕΕ θα στέλνονταν τα οκτώ παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ του Κρυονερίου.

Ads

Σημειώνεται πως σε αυτά είχε χρησιμοποιηθεί ο ίδιος εκρηκτικός μηχανισμός με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στα παγιδευμένα πακέτα που απεστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παραλήπτες των παγιδευμένων δεμάτων θα ήταν:

  • Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup
  • Κλάους Ρέγκλινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο του ESM
  • Φρανς Τίμερμανς, α’ αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Fitch, οίκο αξιολόγησης
  • Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τρία ακόμη παγιδευμένα δέματα απευθύνονταν σε πολυεθνικές με έδρα την ΕΕ, το όνομα των οποίων ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ads

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

Ως αποστολείς των «τρομοπακέτων» εμφανίζονταν, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθηγητές Πανεπιστημίων. Τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς η ΕΛΑΣ θέλει να τους «προστατεύσει».

Ερώτημα παραμένει επίσης αν υπάρχουν άλλα παγιδευμένα δέματα, καθώς οι έρευνες των αρχών είναι σε εξέλιξη. Πηγές από την αστυνομία εκτιμούν πως πίσω από το σχέδιο βρίσκεται η οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, η οποία εξάλλου έχει αναλάβει και την ευθύνη για τον φάκελο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.