Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 30 Μαΐου, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Ads

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συμμετέχουν στην απεργία πράγμα που θα επηρεάσει τις μετακινήσεις. 

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ. Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία 

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα. Ακυρώσεις πτήσεων και  τροποποιήσεις δρομολογίων θα πραγματοποιηθούν λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.