Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα την Πέμπτη 10 Ιουνίου αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Ads

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ακινητοποιημένα θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Ads

Παράλληλα, η απεργία των ναυτεργατών θα έχει επιπτώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Επιπλέον, δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τηλεόραση, ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο, καθώς συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν δηλώσει και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11 το πρωί της Πέμπτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στις 10 το πρωί στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30  στα Χαυτεία.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το εργατικό κέντρο της πόλης καλεί στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία του.