Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6 Απριλίου στις φυλακές Κορυδαλλού οι Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη ποινική τους μεταχείριση».

Ads

 
Οι τρεις κρατούμενοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και κατηγορούνται πως έχουν διαπράξει 143 πράξεις. Οι ίδιοι διαψεύδουν οποιαδήποτε συμμετοχή, με τους συνηγόρους τους να τονίζουν πως οι τρεις δεν έχουν υπογράψει ποτέ κείμενα της οργάνωσης, ενώ από δηλώσεις συγκατηγορούμενών τους, αλλά και από άλλα στοιχεία, δεν προκύπτει η συμμετοχή τους.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους καταγγέλλουν την «απίστευτη ευκολία άσκησης ποινικών διώξεων για εκατοντάδες κακουργηματικές πράξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, την χρησιμοποίηση των πολιτικών τους φρονημάτων και των προσωπικών τους σχέσεων ως στοιχείων ενοχοποίησής τους αντί για αποδείξεις, την απόλυτη έλλειψη αιτιολογίας στα εντάλματα προσωρινής τους κράτησης και την επανειλημμένη (τέταρτη για Μητρούσια – Καραγιαννίδη, δεύτερη για Σακκά), δίωξη και προφυλάκιση για το ίδιο αδίκημα (συγκρότηση και ένταξη στη ΣΠΦ 1/1/2008 – 23/9/2009)».
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «τα χαρακτηριστικά αυτά αποκαλύπτουν φρονηματικές διώξεις, έλλειψη δικαστικής αμεροληψίας, καταπάτηση κάθε τεκμηρίου αθωότητας, παράβαση των αρχών της δίκαιης δίκης, κατάργηση του ακαταδίωκτου λόγω εκκρεμοδικίας και της διπλής δίωξης και καταδίκης, καταστρατήγηση της απαγόρευσης διαδοχικών προφυλακίσεων για τα ίδια αδικήματα».
 
«Προοιωνίζουν αυθαίρετες παραπομπές, δίκες σκοπιμότητας και πρωτόγνωρα εξοντωτικές ποινές χωρίς στοιχεία. Προβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο η δικαστική εξουσία, σε αγαστή συνεργασία με την  κυβέρνηση και την αστυνομία, απειλεί να παραδειγματίσει μία ολόκληρη κοινωνία που αντιστέκεται στις πολιτικές που την αφανίζουν, την εκμεταλλεύονται και την καταστέλλουν», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με κάλεσμα στην κοινή γνώμη να συμπαρασταθεί στους τρεις κρατούμενους ενόψει της εκδίκασης των προσφυγών τους κατά των προφυλακίσεών από το Συμβούλιο Εφετών.
 
Την Τετάρτη 25 Απριλίου οι συνήγοροι των τριών κατηγορουμένων θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 13.00.