Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου επισήμανε την Τετάρτη ότι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν συστηματικά τον τορπιλισμό της συμφωνίας.

Ads

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, το Μνημόνιο δεν θα μπει από την πίσω πόρτα», ξεκαθάρισε η Ρ. Σβίγκου, σε δηλώσεις της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση η διαπραγμάτευση και ότι ασκούνται έντονες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση».

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις προς τον ρ/σ Real Fm, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε με δριμύτητα την παρέμβαση των θεσμών ως προς την ψήφιση των νομοσχεδίων στη Βουλή για τις 100 δόσεις και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίση.

«Πρόκειται για απαράδεκτες και εντελώς ανεδαφικές αξιώσεις από τους θεσμούς», δήλωσε η Ρ. Σβίγκου και σημείωσε ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική τηρεί τα συμφωνηθέντα και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας, βλέπουμε τους εταίρους να ζητούν να γυρίσουν στην κατάσταση πριν από τις 25 Γενάρη».

Ads

Έκανε λόγο για «προσπάθειες νεκρανάστασης του Μνημονίου σα να μην είχαν γίνει εκλογές στις 25 Γενάρη και σα να μην είχαν εμπιστευτεί οι πολίτες την κυβέρνηση, για να υλοποιήσει μια εντελώς διαφορετική πολιτική από τον μονόδρομο της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης»

«Επιχειρούν να στριμώξουν την κυβέρνηση, να της ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να πάμε πίσω από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Εμείς είμαστε πάρα πολύ σαφείς και ξεκάθαροι ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», επισήμανε – μεταξύ άλλων – η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.