Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τα ψέματά του». Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ντεμέκ Αριστερά».

Ads

 
«Είπατε ότι η προσφυγή στο μηχανισμό και το ΔΝΤ ήταν προμελετημένο έγκλημα, που αρνήθηκε να υλοποιήσει ο κ. Καραμανλής. Η ιστορία σάς γελοιοποίησε με τα όσα λέγατε για Αργεντινή και την Κύπρο», ανέφερε και πρόσθεσε:
 
«Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται από την ιστορία και δεν ποινικοποιούνται. Δεν χρειάζεται να είναι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι προδότες για να είστε εσείς με καθαρά χέρια. Αυτό είναι ντεμέκ αριστερά».
 
Αναφερόμενος στους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης ανέφερε πως ήταν λάθος «που δεν ζητήσαμε ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή για το πρόγραμμα εξ΄ αρχής». «Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μαρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης», υποστήριξε.