Διαψεύδει τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς ότι είμαστε στο «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σίγουρα δεν είμαστε «στο τελευταίο μίλι», πρόκειται για «μαραθώνιο» είπε ο καθηγητής στον ΑΝΤ1.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα κρούσματα μπορεί να πάνε και πάνω από τα 5.449 που ήταν χθες, το πόσο εξαρτάται από το τι θα κάνουμε με τον εμβολιασμό και με τα μέτρα προστασίας, είπε.

Μάλιστα, πρότεινε να πάει το εμβόλιο στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο εμβόλιο και να εμπλακεί στην προσπάθεια πειθούς και η τοπική κοινωνία.

«Η Πορτογαλία έφτασε κάποια στιγμή στα 10.000 κρούσματα. Τότε οι Πορτογάλοι φοβήθηκαν και πήγαν να εμβολιαστούν. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να φοβηθούμε κι εμείς αλλά να κάνουμε το εμβόλιο από ευθύνη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ads

Στο μεταξύ, ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας και αυτός στον ΑΝΤ1, μιλώντας για τα εμβόλια υπογράμμισε ότι μετά τους 8 με 9 μήνες ή ακόμα και από τους 6 μήνες, ο άνθρωπος χάνει την εξουδετερωτική άμυνα που έχει φτιάξει από τον εμβολιασμό. Συνεχίζει όμως να έχει κάποια ανοσία, είπε.

Και πρόσθεσε: «Χάνουμε την πρώτη γραμμή ανόσιας και είμαστε επιρρεπείς να νοσήσουμε, ωστόσο αλλάζει η πιθανότητα να νοσηλευτούμε». Για αυτό, όπως είπε, προτείνεται οι άνω των 60 ετών να κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση για περισσότερη προστασία.