Σε «πολύ καλό κλίμα» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με κύκλους υπουργείου Οικονομικών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ  – Γερμανία – Ελλάδα».

Τόνισε επίσης ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Σε ό,τι αφορά το χρέος και σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Σαπέν επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Ads

Μπαράζ συναντήσεων

Συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των ΗΠΑ Τζακ Λιου, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχουν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί και με την γενική διευθυντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σήμερα συνάντηση και με  τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και το Σάββατο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισλεμπλουμ στις 13:30. Ο Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ Κάθριν Νοβέλι.