Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, από ρίψη βαρελότου στην Οία της Σαντορίνης το βράδυ της Ανάστασης. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην Κρήτη νοσηλεύεται 51χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια. Συνελήφθησαν δύο άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Ads

Σοβαρά έχουν τραυματιστεί τρεις Αμερικανοί, δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, και ένας 50χρονος Έλληνας. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν ένας 23χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος καθώς και μία 27χρονη από την Κύπρο. Ένας εξ αυτών φέρει τραύματα στο μάτι, ένας άλλος στα πόδια και οι υπόλοιποι φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, από όπου οι τρεις αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις, που τραυματίστηκαν σοβαρά,  διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Η 51χρονη Αμερικανίδα χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν το Πάσχα δύο άτομα, ηλικίας 34 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην Οία έριξαν αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων. Οι συλληφθέντες, υπήκοοι Ελλάδας, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Ads