Κινεζική εταιρεία στη Σαντορίνη βεβαιώθηκε για μεγάλη φοροδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργείο της ΔΟΥ Θήρας, αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους και την προϊσταμένη της ΔΟΥ, σε συνεργασία με το ΙΚΑ Θήρας και με την παρουσία αστυνομικού, διενήργησε στις 9 Σεπτεμβρίου προληπτικό επιτόπιο έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε εκμισθώσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε «ατελιέ» για προετοιμασία γάμων.

Κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου -αυτοψίας, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμισθώνονταν στις νύφες, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού «μακιγιάζ».

Ads

Στην επιχείρηση εργάζονταν και παρείχαν υπηρεσίες δύο υπάλληλοι Κινεζικής καταγωγής, χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο ίδιος μετέφερε το ζευγάρι-πελάτες, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, σε διάφορα σημεία του νησιού και τους παρείχε φωτογραφικές υπηρεσίες.

Μετά από αναλυτική διασταύρωση βρέθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση διατηρούσε διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x 1.500 ευρώ = 21.000 ευρώ), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x 300 ευρώ = 11.400 ευρώ), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση-έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων-καλλυντικών.